lørdag 18. august 2007

Dyr er fine di

Med Amanda på ferie er det obligatorisk å besøke dyr. Datter mi som er 8 år er utrolig glad i alt som rører seg. Det har ho altid vært, er det rart at jenta vil bli dyrlege.
Først var vi innom farmor og farfar Koppang i Tromsø. Det er bror sine besteforeldre, der traff ho Pus som er ei skogskatt-pusi. Det var orntlig trivelig å vandre i hagen med en pratsom katt.
Så reiste vi til Bones i Bardu, Der har tante og onkel gård. (min eldste bror) Di driver med kyr i samdrift. Tante Solveig avler på Collie, så det ble spennende tur til dyrlege med 2 tisper. Den mørke Diva skal ha hvalper ca 6 september. Så da fikk Amanda være med på ultralyd, det var stas. Det blir minst 4 hvalper, og vi venter spent.
Bessi den grå var til hofterøntken, det bør jo skjekkes om en skal avle på collie. Håper det er i orden for vi ønsker oss en blue merle hanhund. Collie har altid vært min drømmehund, er nok mest på grund av Uno. Har var et digert eksemplar av rasen som min svigersøster hadde med da ho kom inn i familien. Da var jeg bare 8 år , og Uno var verdens beste lekekompis og barnevakt
For 2 år siden kjøpte Solveig ei varmblodshoppe med navn Lizard. Ho har stått på stall på østlandet, der fikk ho føllet Rosa i fjor sommer. Rosa er bildet med Amanda inne på stall. I mai blei hestene hentet heim til gården, og i midten av juli kom Lezter. Et nydelig og sosialt hingsteføll. Morsom liten skrue som blei Amandas nye bestevenn i løpet av ferien der. Når hestene skulle inn og ut av stall leide vi Liza og Rosa mens lillegutt gikk med Amanda. Mora og søstra blei leid så han jo, javel ho er passe stor til meg fant han ut og diltet etter. Eine kvelden vi skulle opp å hente di sto Lezter og så
at jeg og Andreas kom. Det var da ikke noe å bry seg om, men da Amanda kom til syne vrinsket han høyt og kom løpende mot oss. Så det var gjensidig kjærlighet der ja. Gårdsbesøk kan gi mange fine minner.